Funkcjonalne i energooszczędne – piece elektryczne gastronomiczne

Oferujący szeroką gamę funkcji i jednocześnie niedrogi w użytkowaniu – taki powinien być nowoczesny piec gastronomiczny. Te wymagania spełniają piece elektryczne dostępne obecnie w sprzedaży w wielu sklepach z wyposażeniem gastronomicznym. Czym warto kierować się przy ich wyborze?

Jaki piec gastronomiczny kupić do lokalu?

To pytanie zadaje sobie wielu przedsiębiorców prowadzących lokale gastronomiczne jak restauracje, bary, firmy cateringowe czy stołówki. Przede wszystkim warto wybrać urządzenie, które będzie zapewniało niezawodne, efektywne i energooszczędne działanie, ale również istotna jest jego funkcjonalność, by korzystanie z niego było wygodne każdego dnia.

Powyższe wymagania spełniają piece elektryczne gastronomiczne, które można kupić obecnie w różnych wariantach. Przy podejmowaniu decyzji o zakupie warto zdecydować się na piece konwekcyjno-parowe.

Piece konwekcyjno-parowe umożliwiają obróbkę cieplną za pomocą konwekcji – ruchu gorącego powietrza oraz pary wodnej wytwarzanej przez piec. Mogą one również oferować pracę wyłącznie z użyciem konwekcji lub pary, co umożliwia wybór odpowiednich ustawień i dopasowania ich do konkretnych potraw.

Jakie funkcje oferują piece konwekcyjno-parowe?

W piecach konwekcyjno-parowych można bardzo łatwo przygotowywać wiele potraw – mięsa, ryby, warzywa, a nawet ciasta. Przyrządzanie posiłków jest jednocześnie szybkie i skuteczne, a gotowe dania mogą być jeszcze zdrowsze, ponieważ do ich przygotowania nie trzeba używać dużej ilości tłuszczu.

Piece tego typu umożliwiają przygotowywanie potraw na wiele sposobów, między innymi przez:

  • pieczenie

  • grillowanie

  • gotowanie na parze

  • podgrzewanie

  • regenerowanie

  • utrzymywanie temperatury

Tego typu piece elektryczne gastronomiczne oferują wiele gotowych programów pracy, dzięki czemu można obsługiwać je bardzo łatwo. Są one również wyposażone w dodatkowe funkcje, na przykład automatycznego czyszczenia.

Piece tego typu mogą także oferować różne dodatkowe funkcje, na przykład mogą być wyposażone w sondy do sprawdzania temperatury.

Gdzie kupić piece elektryczne gastronomiczne?

Nowoczesne piece elektryczne gastronomiczne można zakupić obecnie w wielu sklepach gastronomicznych. Dysponują one szeroką gamą modeli, które mogą być dopasowane do potrzeb użytkownika, między innymi pod kątem wielkości oraz funkcji.

Sprzedaż pieców elektrycznych konwekcyjno-parowych oraz innych sprzętów gastronomicznych prowadzona jest również przez internet, dzięki czemu mogą być one przetransportowane bezpośrednio do kupującego.

HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl

TEL: 32 418-72-55

E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598

ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice